اعلامیه خبری!

habibi_admin
شنبه ۱۴۰۰/۴/۵ - ۱۵:۱۴
image

تطبیق 363 پروژه‌ی انکشافی از کمک‌های هند با هم‌آهنگی وزارت اقتصاد در هشت سال اخیر در افغانستان؛

وزارت اقتصاد_ افغانستان: کشور هند در هماهنگی با وزارت اقتصاد در هشت سال اخیر تطبیق 363 پروژه را در چارچوب برنامه‌ی "پروژه‌های کوچک انکشافی /SDP و پروژه‌های انکشافی با تاثیرات بلند اجتماعی/HICDP" در سراسر افغانستان تمویل کرده است.

تطبیق این پروژه‌ها بیش از 83 میلیون دالر امریکایی هزینه برداشته و از مزایای آن به صورت تخمینی بیش از 6.8 میلیون تن در 34 ولایت کشور مستفید شده اند.

کار تطبیق 62 پروژه‌ی دیگر نیز در جریان است.

بخش بزرگ این پرو‌ژه‌ها به ساخت مکاتب و کلینیک‌های صحی اختصاص یافته است.

از این میان 106 پروژه‌ی ساخت مکاتب مربوط به وزارت معارف، 87 پروژه‌ی ساخت کلینیک‌ها و شفاخانه‌ها مربوط به وزارت صحت‌عامه، 47 پروژه‌ی ساخت دیوارهای استنادی، جاده‌ها و شبکه‌های آب‌رسانی و تحکیمات دریایی مربوط به وزارت انکشاف دهات، 24 پروژه‌ی ساخت تعمیرهای اداری ریاست‌های زراعت در ولایات، شبکه‌های آب‌رسانی و توزیع ماشین‌های سولری برای دهاقین مربوط به وزارت زراعت، 19 پروژه‌ی اعمار خواب‌گاه‌های پسرانه و دخترانه، تعمیرهای تدریسی و دیوارهای احاطه پوهنتون‌ها، خریداری تجهیزات طبی برای پوهنتون‌ها ، اسفالت جاده‌های داخل پوهنتون‌ها مربوط به وزارت تحصیلات عالی و متباقی پروژه‌ها مربوط به اداراتی هم‌چون فواید عامه، وزارت زنان، اداره‌ی ملی کرکت بورد، رادیو تلویزیون ملی، وزارت کار و امور اجتماعی، اداره‌ی تعلیمات تخنیکی و مسلکی و سایر ادارات در سراسر افغانستان، تکمیل و به بهره برداری سپرده شده است.

گفتنیست وزارت اقتصاد به نماینده‌گی از دولت جمهوری اسلامی افغانستان تفاهم‌نامه‌های مرحله‌ی اول، دوم و سوم پروژه‌های کوچک انکشافی (SDP) که اکنون به پروژه‌های انکشافی با تأثیرات بلند اجتماعی (HICDP) مسمی است را با جمهوری هند به امضا رسانیده است. این تفاهم نامه‌ها الی 12 نوامبر 2021 مدار اعتبار میباشند .

جمهوری هند بر اساس این تفاهم‌نامه‌ها 120 میلیون دالر امریکایی را جهت تمویل پروژه‌های HICDP به جانب دولت افغانستان کمک کرده است که بالاثر آن، بر اساس حکم شماره (4360) مقام عالی ریاست جمهوری وزارت اقتصاد تمام امور پلان‌گذاری، هم‌آهنگی، نظارت و گزارش‌دهی با 19 ادارات تطبیق کننده که شامل وزارتها، ریاست‌ها و واحد های دومی در 34 ولایت کشور می شوند را به‌عهده دارد.

وزارت اقتصاد با ابراز سپاس‌ از جمهوری هند از سایر کشورهای منطقه و جهان نیز می خواهد تا در بخش حمایت از سرمایه گذاری‌ روی زیر ساخت‌ها و گسترش روابط اقتصادی که سبب تقویت اتصال منطقوی می شود افغانستان را هم‌کاری نمایند.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۴ - ۱۱:۴۳
Background image

در مراسمی که با حضور رئیس دفتر مقام وزارت اقتصاد و مسئولین مقام ولایت در تالار ریاست اقتصاد ولایت لغمان برگزار شد، مولوی‌ عطاءالرحمن فاتح به سمت رئیس اقتصاد این ولایت معرفی گردید

در آغاز، شیخ عبدالباری سعیدی، رئیس دفتر مقام وزارت اقتصاد، همراه با رئیس اسبق اقتصاد ولایت لغمان، رئیس اسبق اقتصاد ولایت ننگرهار و جمعی از رؤسای ادارات سکتوری، با قاری بختیار معاذ، والی. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۴ - ۱۱:۴۲
Background image

الحاج قاری دین محمد "حنیف" وزیر اقتصاد، با حای یانگ ( Hui yang) رئیس کمپنی هانکانگ گروپ و تیم همراه شان ملاقات نمودند

آقای یانگ، ضمن خرسندی از امنیت سرتاسری در افغانستان از فرصت ها و تسهیلات ایجاد شده برای سرمایه گذاران خارجی قدردانی نمود، موصوف پیرامون فعالیت ها و تجارب کمپنی شان در کشور های مختلف. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۴ - ۱۱:۴۰
Background image

الحاج قاری دين‌محمد حنيف، د اقتصاد وزير:

له ملي پوهنتون څخه مننه کوم، چې د دې داخلي کنفرانس تطبيق لپاره يې زمينه برابره کړه، هيله لرم چې د دې څېړنيز کنفرانس پايلې د روغتیا برخې لپاره اغېزناکې تمامې شي، د علمي او اقتصادي. . .

BACK TO NEWS