راه لاجورد؛ بهترین مسیر برای صادرات کالاهای افغانستان به اروپا
مصطفی مستور، وزیر اقتصاد افغانستان در گفتگو با آناتولی «راه لاجورد» را ارزان ترین و مناسب ترین مسیر برای صادارت کالای این کشور به اروپا و دیگر نقاط جهان دانست
مصطفی مستور، وزیر اقتصاد افغانستان در گفتگویی ویژه با خبرگزاری آناتولی اظهار داشت: "راه لاجورد، افغانستان را از طریق ترکمنستان، آذربایجان و گرجستان به ترکیه و سپس به اروپا وصل میکند و با توجه به پتانسیلهای موجود و مزیتهای فراوان یکی از ارزان ترین و مناسب ترین مسیرها برای بازرگانان و صادرات کالاهای کشورمان است".
وی که برای استقبال از نخستین محموله صادراتی «راه لاجورد» افغانستان به استانبول آمده است در ادامه این مصاحبه همچنین تصریح کرد:
"کشورهای محروم از مرزهای آبی، از جمله افغانستان میکوشند راههای بدیل برای صادرات کالاهای خود پیدا کنند. افغانستان در گذشته از طریق بندر کراچی پاکستان و بندرعباس ایران صادرات خود را انجام میداد.
این دو مسیر بسیار زمان بر و گران بود و چندین ماه طول میکشید تا محموله تجارتی افغانستان به مقصد برسد. کالاهای افغانستان سریع و با کیفیت مناسب به مقصد نمیرسید. دولت تصمیم گرفت با احداث راه لاجورد تجارت و اقتصاد را توسعه دهد.
کاروان تجاری افغانستان به عنوان پروژهای آزمایشی شامل 9 کامیون پس 15 روز به استانبول رسید. این یک خبر خوش برای بازرگانان افغانستان و همچنین سرمایه گذاران بین المللی در کشورمان است.
یکی از مشکلات مهم ما این است که تولیدات داخلی افغانستان همیشه به نام کشورهای دوم و سوم صادر میشد. حال تجار افغانستان فرصت دارند تا محصولات خود را به نام کشورشان به اروپا صادر کنند.
ترکیه و سایر کشورهای اروپایی نیز میتوانند از طریق این راه به افغانستان کالا صادر کنند. هزینه واردات افغانستان نیز به مراتب ارزان تر خواهد شد. واردات ما قبلا از کراچی، بندرعباس و ترکیه انجام و گران تمام میشد.
هم اکنون صادرات کالاهای افغانستان از طریق ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان، دریای سیاه، ترکیه، مدیترانه به اروپا ارزان ترین راه به شمار میرود".
گفتنی است روز گذشته نخستین محموله ترانزیتی «راه لاجورد» یا «لاپیس لازولی» افغانستان که این کشور را از طریق ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان، دریای سیاه، ترکیه، مدیترانه و اروپا متصل میکند برای ارسال به اروپا دیروز به استانبول رسید و مورد استقبال مسئولین کشورهای مختلف در اسکله انبارلی این شهر قرار گرفت.
این کاروان تجاری شامل 9 کامیون حامل 180 تن کشمش، تخم هندوانه، کنجد و تار ابریشم، در چارچوب سیستم «تیر» است که در تاریخ 13 دسامبر 2018 طی مراسمی با حضور محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان از دو گذرگاه بندر آقنه در ولایت فاریاب در شمال، و گذرگاه تورغندی در ولایت هرات این کشور به مقصد اروپا حرکت کرده بود.
گرفته شده ازصفحه خبرگزاری آناتولی